До дитячого садочка без сліз.


 

Як привести дитину в садок і залишити її там без сліз

 

 Перш ніж вести малюка до дитячого садка, намагайтесь створити позитивний образ садка у його свідомості.Розповідайте про те, як у садку цікаво, як весело грати з дітьми, дізнаватися щось нове, які там є іграшки.

• Почніть освоювати територію садка ще до того, якмалюк його відвідуватиме. Попросіть дозволу погуляти на майданчику, зайти в групу, походити по коридорах.Для дитини дуже важливо, щоб обстановка була хоч трохи знайомою.

• Знайдіть хорошу, розумну, добру, люблячу дітей виховательку. Вона не повинна кричати, принижувати дітей,бути байдужою. Познайомте з нею малюка заздалегідь.Можливо, навіть поводіть дитину деякий час у групу просто на прогулянку.

• Ще до початку відвідування садка створюйте більшетаких ситуацій, у яких дитина могла б спілкуватися з іншими малятами. Навчіть її грати в спільні ігри, знайомитися, ділитися, відстоювати свої інтереси.

• Іноді причина дитячих сліз у садку — небажання батьків відпускати малюка. Тому спершу розберіться з власними почуттями. Якщо мама, ледь не плачучи,тримає малюка за ручку і насилу відпускає до дітей, малюк плакатиме і сам, намагаючись викликати ще більшужалість у мами. Переконайте себе, що в дитячому садкудитині комфортно, що їй весело грати з малятами, що визнайшли хорошу виховательку тощо.

• Якщо ви розумієте, що вам важко впоратися з емоціями, а комусь із близьких зробити це простіше, або дитинакогось із близьких відпускає легше, нехай саме ця людина і відводить малюка до садка. Наприклад, з мамою розлучатися важко, а з татом трохи легше? Тоді нехай татовідводить дитину вранці.

• Хваліть малюка «за мужність і героїзм», якщо вінзумів впоратися зі своїми емоціями, тобто якщо ранішевін плакав, а сьогодні спокійно вас відпустив, не забудьтеувечері похвалити його.

• Давайте малюкові в садок його улюблені м’які іграшки, які символізують домашній затишок і тепло. Іграшкидопоможуть дитині впоратися з почуттям самотності.

• Можете дати дитині сімейні фото. Тоді вона відчуватиме, що ви поруч. Їх можна прикріпити в шафці.

• Частіше говоріть малюкові про те, як ви його любите. Розкажіть про свої почуття, які виникають у вас тоді,коли він у дитсадку: «Я дуже сумую за тобою. Але я знаю,що тобі в садку добре і весело. Час мине дуже швидко.Я за тобою прийду, і разом ми гулятимемо. Я теж чекаювечора».

Від місяця до півроку триває адаптація до дитячого садочка у малечі 2,5-3 років. Батькам важливо знати особливості цього процесу, аби полегшити, а не ускладнити його для своєї дитини.
Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/ydemo-v-sadochok-bez-sliz-poradi-vid-ternopilskih-vihovateliv-10535861.html

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Діти і гаджети

Дитина відмовляється від їжі.