Дитина відмовляється від їжі.

 

 

 


Збалансоване харчування – це запорука здоров’я усіх, дітей зокрема. Від того, як ми харчуємось у перші три роки життя, залежить наше подальше здоров’я. Наприклад, є дані, що надмірне споживання солодких молочних каш та молока у дитинстві сприяє підвищенню ризику розвитку діабету другого типу надалі.

Що раніше ми ознайомлюємо дитину з різними продуктами, то кращий у неї харчовий інтерес у майбутньому. Перший прикорм вводиться у віці 4-6 місяців, лише за узгодженням з вашим педіатром, але харчування діток 1 року життя також повинно бути різноманітним. Харчовий інтерес – це звички, вподобання в їжі, кількість і види продуктів, які людина вживає. Це все формується з перших днів життя.

Спершу на харчовий інтерес впливає спосіб харчування батьків. Звички та вподобання дитини – це віддзеркалення того, що і як їдять її батьки. Якщо дорослі їдять нашвидкуруч, майже не вживають овочів і обрані продукти досить одноманітні – дитина буде повторювати таку поведінку. Батькам тоді складніше вводити продукти прикорму, а вже у більш дорослому віці дитина буде харчуватись так само.

Другий етап формування харчового інтересу – з початком прикорму. Дитину треба поступово ознайомлювати з великою кількістю різних продуктів. Малюк має гратися з їжею, пробувати різні смаки, намагатись їсти з тарілки. Обов’язково повинні бути спільні сімейні трапези з батьками.

Порушення харчового інтересу – основна причина, чому діти відмовляються від їжі або споживають лише певні продукти. Це не хвороба чи якась особливість дитини. Причиною відмови від їжі може бути також нераціональне, неправильне харчування.

Часто у сім’ях зловживають продуктами з високим глікемічним індексом, які швидко підвищують рівень цукру у крові: це печиво, цукерки, випічка. Дитина з’їла кілька цукерок, рівень глюкози швидко піднявся, виробились гормони, які пригнічують апетит. Одна маленька цукерка справді може впливати на апетит, і дитина кілька годин не захоче їсти.

Коли батьки скаржаться, що їхні діти нічого не їдять, – це найчастіше означає, що дитина їсть не те, чого хоче мама. Марно вимагати від малюка з’їсти тарілку супу чи овочі, якщо перед цим він випив солодкий сік і з’їв пряник.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Діти і гаджети

До дитячого садочка без сліз.